Laminált padló

Melegburkolás

A hidegburkolás virágzása mellett, még a mai napig nagyon sokan kedvelik a melegburkolatokat. Ide tartozik a szőnyeg, a pvc burkolatok, a laminált parketta és a szőnyeg is. A melegburkolást ragasztással és szegeléssel illetve illesztések összeütésével végzik el. Ugyanúgy mint a hidegburkolásnál szintén szükséges a felületek előkészítése.

Padlószőnyeg

A 70-es években pillanatok alatt terjedt el a padlószőnyeg az egész világon. Konfortosságával és kedvező árával pár év alatt minden más burkolatot legyőzött.

Parketta

A fa már évtizedek óta az egyik legkedveltebb burkolat típus. Esztétikai értéke miatt, egyre több háztartásban választják ezt a melegburkolatot felújítások, illetve házépítések során. Rendkívülien változatos, hiszen minden fa rajzolata más, ezáltal egy megismételhetetlen esztétikai látványt eredményez. Minden otthonnak javára válik, és akármelyik szobát képes varázslatossá tenni.

Linóleum, PVC padlók

A linóleum az egyik legrégebbi „modern“ burkolatun. A linóleum és a PVC sokak képzeletében hasonló burkolatként él, holott semmi közük sincs egymáshoz, talán kinézetben hasonlítanak némileg (innen a gyakori keveredés is). A legfontosabb különbség köztük, hogy míg a linóleum természetes anyag, a PVC mesterséges. Mindkét burkolat nagyon dekoratív, nagy kopásállóságú és tartós.

Laminált padló

A múlt század 80-as évei az egész világon a szőnyegpadló aranykora volt, a 90-es években azután szinte mindenki laminált padlóval burkolt. A felület magas szilárdsága és zártsága következtében évekre biztosított a laminált padlóburkolatok értékállósága. A közlekedési útvonalak mentén vagy egyéb helyeken felületi kopások nincsenek.