acs_pest_megye12

Könnyűszerkezetes ház előnyei

Könnyűszerkezetes házakat észak-európai országokban és az Egyesült Államokban kb. 300 éve építenek, míg Magyarországon hozzávetőlegesen 30 éve. Itthon még nem annyira elfogadott technológia még is már az új házak 5-10%-a könnyűszerkezetes technológiával épül. Kivitelezési és építési átfutása 60-90 nap, amit a száraz technológiának, a párhuzamosan végezhető munkafolyamatoknak és néhány esetben az előregyártásnak köszönhetünk.

A könnyűszerkezetes ház kiváló hőszigeteléssel rendelkezik, így akár a fűtési költség 30-40%-kal is csökkenthető, emellett a CO2 kibocsátást is jelentősen csökkenthet az építés során alkalmazott anyagok tulajdonságából adódóan.

Az átépítés és a bővítés is könnyebben megvalósítható, nincsenek költséges bontási munkák a falak gond nélkül áthelyezhetők.

A falak rendkívül jól ellenállnak a tűznek, az ÉMI-vizsgán 1100fokon égetve a magyar 30 perces követelményt messze túlteljesítette 2 óra 15 perccel. Az ásványi anyagú hő- és hangszigetelések amúgy sem éghetőek, tűz hatására nem csöpögnek.

Bár időtállósága folyamatos vita téma itthon, külföldön vannak már 100 sőt 200 éves házak is amik könnyűszerkezettel épülnek.

Kérjen ajánlatot az Ács/DC csapata profi és megbízható szakemberekkel építi fel könnyűszerkezetes házát is!